Nieuwsbrief 2 Case 2

Case 2: Hulp bij vroegsignalering lost echt iets op. Terugblik van een alleenstaande ouder met de zorg voor 3 kinderen.
Omdat ik de zorg voor mijn drie kinderen alleen heb, ben ik wat minder gaan werken. Het lukte me aardig om alles gaande te houden. Totdat ik begin van het schooljaar ineens voor drie kinderen tegelijk het boekenfonds moest betalen, er een belastingaanslag op de mat viel en ik echt een nieuwe wasmachine moest kopen. Het waren geen van alle heel hoge bedragen, maar zo samen was het in een korte tijd door mij niet op te brengen.

Via GOW heb ik contact gekregen met een vrijwilliger. Met haar heb ik orde op zaken gesteld. We hebben berekend dat ik mijn schuld aan de belastingdienst die maand kon betalen. Bij de stichting Leergeld heb ik een aanvraag ingediend voor de schoolboeken. Via het Diaconaal Noodfonds (partner binnen NWS) kon ik het bedrag € 950,- voor de wasmachine lenen. Met Diaconaal Noodfonds werd afgesproken dat ik het geleende bedrag in 12 maanden zou aflossen met ongeveer € 100,- per maand. Ik hoefde pas met de betaling te starten nadat ik de belastingdienst had betaald.

Onderdeel van de afspraak is wel dat ik contact blijf houden met de vrijwilliger van GOW. Maar dat is eigenlijk ook wel erg prettig, want zo sta ik er niet helemaal alleen voor op het financiële vlak. Ik hoef nu nog maar 1 maand af te lossen.

Top